Baigorri Blanco Fermentado en Barrica

Wino białe wytwarzane z odmian Viura (90%) i Malvasía (10%), pozyskiwane wyłącznie ze starych winnic, zlokalizowanych we wsiach Samaniego, Navarides i Leza, Rioja Alavesa.
Fermentacja i leżakowanie (8 miesięcy) wina, w kontakcie z drobnym osadem drożdży odbywa się w nowych, szczególnie lekkich beczkach z francuskiego dębu. W tym przypadku nie są one używane do aromatyzowania wina lecz do nadania niezwykłej struktury i kremowości.

Region:

D.O.Ca Rioja / Hiszpania

Szczep:

90% Viura, 10% Malvasia

Zawartość alkoholu:

13%

Gatunek:

Białe wytrawne

Leżakowanie:

8 miesięcy

Rocznik:

2017

Przedział cenowy:

$$$

Doznania:

OKO

Atrakcyjny żółto-złoty kolor

NOS

Elegancki i złożony aromat dzięki leżakowaniu w beczkach z nowego francuskiego dębu. Egzotyczne owoce, doznania balsamiczne z nutą minerałów

USTA

Na podniebieniu kremowe i złożone; eleganckie i bardzo dobrze wyważone. Długi i intensywny finisz

KOMPONUJ Z

Wino stworzone specjalnie z myślą o daniach rybnych. Świetnie komponuje się też z mięsem drobiowym, deskami serów, wędlin i suszonych owoców.

Baigorri Blanco Fermentado en Barrica

Jeśli jesteś zainteresowany tym produktem, skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji.


Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/vhosts/pixelz.pl/latienda.pixelz.pl/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-text.php on line 33

Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/vhosts/pixelz.pl/latienda.pixelz.pl/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-text.php on line 33
Wybierz produkt
Koszyk0
Brak produktów w koszyku!
0